Ronald McDonald

For till stan en sväng i dag och fick för mig att vi skulle äta på "nya" McDonalds i Birsta. Dagen till ära var Ronald McDonald clownen där och skrämde livet r ur de små barnen...jag förstår barnen. Det är ingen vacker syn vill jag lova. Vincents ögon blev dubbelt så stora när "gubben" kom fram för att hälsa och det såg ut som om han skulle sätta hamburgaren i halsen. Inte ett ord fick lillgrabben fram så länge clownen stod där...och när han gått tittade V på mig och såg ut som om han ville säga; "vad var det där mamma"? Ja, ja, han fick ett vänskapsband i alla fall och nästa möte med clowner kanske går bättre.

Tack...

...alla snälla vänner som grattat mig på födelsedagen, det värmer!

Äppelmums

Bakade äppelpaj i eftermiddags å nu ligger stora delar av den i min mage – MUMS!
Jag är en riktig pajälskare!!!!!!!

Förkylningstider å födelsedag

Usch och fy för förkylningar!!! Jag, NovaLee och Vincent är tokförkylda...INTE kul! Men, det finns de som har det värre så varför gnälla över lite snor i näsan och kli i halsen?

Väntar på att älsklingen ska komma hem med mat från kinarest. nu...hungry as a devil i am...

I morrn bli jag även ett år äldre – som om jag brydde mig, NOT. Vad är väl en siffra i protokollet...man behöver ju inte göra sig äldre än man är, vilket många av mina bekanta gjort. Å andra sidan behöver man ju inte leka fjortis när man närmar sig 40!

C-ya, nu ska här ätas!!!

Sylt & bullar

En kort sammanfattning av dagen: Har varit hos frissan, kokat blåbärssylt och bakat bullar. Jodå, jag har lekt med barnen oxå!

Zoo-besök

Eftersom vi har en mycket djur-intresserad son så tog i går jag barnen och for till Frösö Zoo i Jämtland. De stäger för säsongen på söndag så jag ville ju passa på liksom. Helt perfekt och barnvänlig djurpark med massor av fina djur och dessutom ett tivoli...som Vincent fullkomligen älskade. Visst, djuren var roliga att titta på men karusellerna desto bättre.


Han fullkomligen älskar att köra traktor vår son.Efter maten var båda älsklingarna så här nöjda.


Lillälsklingen "körde" helikopter, grävmaskin och traktor – flera gånger om.
Han var så duktig vår lilla älskling!
Vår andra älskling, NovaLee, var även hon duktig och gjorde inte mycket väsen av sig, förutom när hon blev hungrig. Och vid blöjbytet – som fick ske i barnvagnen eftersom toaletterna var osannolikt små – lyckades jag dra ner hennes blöja samtidigt som byxorna, vilket resulterade i att bajs och kiss hamnade i barnvagnen... Tur att jag har plastad frotté under lakanet. Det blev till att riva ur allt ur vagnen samtidigt som jag höll en naken dotter i famnen. Var nog många som undrade vad jag höll på med när jag stod där med en baby på axeln och torkade rumpan med våtservetter.

Kul hade vi i alla fall under vårt zoo-besök och det ska väl inte dröja alltför länge till nästa.

Bilder kommer inom kort!

Smaskens trosor...

Vi har två galna hundar hemma. Ja, hundar blir galna om det är en hona och en hane och båda vill knulla...tiken löper vill säga och deras elaka matte och husse vill inte ha valpar, inte just nu i alla fall.
Så vad gör man då för att undvika valpar? Jo, man sätter på tiken en speciell "löp-trosa" så att hon inte ska gå och droppa blod överallt så hanen blir galen – vilket han blir i alla fall – och hoppas sedan att hon inte lyckas få av sig trosan på egen hand.
Det har faktiskt gått över förväntan, men hanen piper och gnäller i bland så öronen nästan vissnar.
Men så häromdagen hade jag tagit av trosorna och lagt dem på tvättstället och sedan placerat ut hunden i hundgården – ett säkert skydd mot oväntat besök :)
När jag lite senare skulle ta in tiken hittar jag ett snudd på oidentifierbart tygstycke på gräsmattan. "Löp-trosa" smakar tydligen smaskens för hanen hade ätit upp nära på halva trosan, åtmistone det som var godast... Pervers liten hund vi har...käka använda trosor...

Jaha, vad gör man då då för att undvika valpar? Vi bor ju inte direkt nära en djuraffär så några nya trosor vad det inte att tänka på.
Man tager vad man haver som Kajsa Varg sa. Sonens kalsonger såg ut att kunna passa och sagt och gjort, jag klippte ett hål för svansen och vips så hade tiken fått "nya trosor".
Tänkar hanen käka upp kalsongerna också så får man väl misstänka att han är bög ;)

Ny rapport kommer i trosinlägget om något nytt händer.

Operation målning

Nu jäklar ska garaget bli rött! I dag plockade jag fram färghinkar och penslar för att börja förvandlingen av garaget. Blev en hel del målat faktiskt och Vincent fick måla även han, fast med fingerfärg. Ni kan tro att han såg ut som en regnbåge när vi var färdiga för dagen. Han hade roligt såg det ut som ;)
Lilltjejen sov under hela målningen som tur var och vaknade lagom till vi var färdiga.

Sedan blev det till att rulla köttbullar som sambon ville ha till middag. Stuvade makaroner och hemlagade köttbullar blev mums i magen. Nu är jag mest kaffesugen och badsugen så jag tror det blir till att tappa upp ett bad och bara NJUTA!

I morgon är det kräftfiskedags, men bara provfiske eftersom några IDIOTER såg till att fiska ut alla kräftor för sisådär 15 år sedan. Vi får väl se hur stammen ser ut efter helgens fiske.

Ikea-race

Gjorde ett race på Ikea i dag. Handlade möbler, leksaker och annat smått och gott till mina små gullhjärtan. Blev även presenter till mamma och svåger som fyller år inom kort.
Man kan ju inte låta bli att undra varifrån alla människor kommer som är på Ikea en "vanlig" torsdag. Jisses vad med folk där var. Tur man har hög stressnivå ;)

Blueberryhill

Nu vankas sylt, paj och färska blåbär i Stöde!
Plockade 6 liter i går – MUMS!!! Och mer ska det bli, jag älskar blåbär!

Hujedanemej...

Oj, oj, oj, vad uppochner det blir de dagar som Vincent lagt sig sent kvällen innan och vaknat tidigt på morgonen. Han ska minsann inte somna om när han väl vaknat å då blir han supertrött inom en timme.
I dag åt han gröt vid halv nio och en dryg timme sedan fick jag bädda ner honom och han somnade som en stock. Sov tills en av hundarna gormade på ett kringflygande tält på gården – det blåste ju rejält i dag – och då vaknade han och utbrast: PAPPA! Nej, pappa var inte hemma, till sonens besvikelse. Så vi tog och packade oss in i bilen, for till stan och shoppade lite med pappa efter jobbet. Det blev även restaurangbesök på Bite Line ;)
NovaLee sov gott under tiden och vaknade självklart när vi var på väg hem i bilen, så det blev till att stanna på Shell och amma :) I bilen naturligtvis!

Å sicken fantastisk pappa de har barnen – å jag har en fantastisk sambo som jag älskar nått så fantastiskt.
Behövde byta grimma på lilla fölet nu för den gamla var urvuxen. Det är inget lätt jobb vill jag lova om fölungen aldrig varit med om d tidigare, det brukar bli en hel del sprkande och sprattlande. Så jag bad käre sambon om hjälp eftersom d kan vara bra att vara två då. Men under tiden jag satt inne och ammade hade tydligen fölet och P blivit polare med varandra, så när jag kom ut var grimman i stort sett bytt!!!! Fatta, min älskling bytte grimma på ett föl utan minsta hjälp från min sida. JAG ÄR STOLT ÖVER MIN P!!!!!!!

25 kubikmeter ved...

I drygt två veckor har det varit fint väder...men vad händer den dagen vi ska fixa årets vedförbrukning?? Jo, det ösregnar!!!
Sedan nio i morse till åtta i kväll, alltså 11 timmar, har vi stått ute i regnet jag och P och kapat, och klyvit 25 kubikmeter ved.
Tur vi har våra snälla mammor som sköter markservicen och ser efter barnen.
Jag säger bara en sak: våra ryggar är trötta och behöver massage, NU!!!!

Natti, natti!

RSS 2.0