Några dagar sedan sist...

Det har gått några dagar sedan sist jag skrev, och det har hänt en hel del. Men allt orkar jag inte plita ner här, det skulle bli en roman – som ingen vill läsa.
Förra veckoslutet ägnades åt kräftfiske. Skoj. Förutom att en kräfta fick för sig att nypa sig fast i min hand. Det gör rätt ont faktiskt om ni inte visste det. En hel del fina kräftor blev det så vi har något härligt att se fram emot.
Helgen var lugn och i söndags var det dags för babysim igen. NovaLee verkligen älskar att bada, Vincent också för den delen, så det är så mysigt att ha de där timmarna varje söndag att se fram emot.
I måndags var det dags för första dagen på dagis för Vincent, som haft närmare 3 månaders sommarlov. Gick rätt bra faktiskt, lite ledsen var han när jag skulle gå men det gick fort över.
När jag skulle hämta honom visade han upp en jättebula i pannan – han hade cyklat omkull och skrämt personalen rejält tror jag. Gick i alla fall bra och bulan är snart borta. Men när vi satt hemma vid middagsbordet och han kände om bulan fanns kvar fällde han den bästa kommentaren på länge; mamma, vi kanske kan klippa bort bulan. Lillälsklingen!

I går kom ännu ett för honom nytt ord att användas. Vi satt på Max och käkade när han plötsligt sa; jag tror jag tar en tupplur. Varpå jag svarade; ska du sova en stund?
V; Nej, jag ska ta en tupplur!
Han måste hört det på dagis och sedan lagt det på minnet. Han snappar upp minsta lilla nu så man får tänka sig för vill jag lova.

I dag gick det sämre att lämna på dagis. Ledsen, ledsen, ledsen när jag skulle gå. Men det går ju över får man intala sig och stänga öronen när man går. Gick över rätt snabbt enligt personalen och när jag kom för att hämta fick jag en BAMSEKRAM och puss. Hjärtat smälter ibland.

Fick en hel del gjort i dag i hemmet, både golv och fönster skurades – skönt! Ska ha lite främmande på fredag så då är det skönt att det är rent och fräscht.

Nu sover båda barnen och snart jag med. Ska glo lite på True Blood för att se om det är så bra som alla säger. Om inte så blir det raka vägen i säng. I morgon bär det iväg till färghandeln för att köpa färg till ett golv.

Natti, natti alla läsare!

Ännu en dag...

...har sprungit iväg. Men, har fått en hel del gjort i dag också.
Efter frukost bar det iväg ut i sandlådan för lek och bus. Gjorde en bilväg åt Vincent som snabbt försvann när NovaLee började kräla omkring i lådan...men, men. Sen blev det gungorna ett bra tag. "Gunga fortare, fortare..." är Vincents stående replik. Nästan så han flyger av ibland tycker jag, men han håller krampaktigt i sina rep han.
Passade även på att plocka in alla rödvinbär, så i morgon blir det till att koka. Saft eller gelé...hhmmmm, viket??? Kanske båda.
Efter lunch hann vi även med att klippa gräsmattan. Vincent åkte med ett tag, NovaLee sov ju sött, sedan hoppade han av och gick in till soffan i stället.
Om förmiddagen var toppen så blev det motsatt under e.m. Lillkillen var riktigt, riktigt övertrött och ville inte sova, inte, inte, inte, inte och inte. Allt blev fel och det blev gråt både en och två gånger. Han ramlade och slog sig, puttade lillsyrran så hon slog sig, de båda vände uppochner på sitt rum så nu ser det ut som ett sjöslag...SUCK.
Halv åtta somnade han – och jag – som en stock! Tur jag vaknade efter en halvtimme, dock lite lätt yr i skallen.
Helt slut i huvudet efter denna eftermiddag, tur jag fick umgås med hästarna nu på kvällen och att de skötte sig fint allihopa.
Nä go´ vänner, nu blir det en dusch och sedan hopp i säng...tror jag.
Kroppen behöver vila inför mogondagen då det blir kräftfiske :)

Natti natti!

Hösten – älskad & hatad

Nu känns det verkligen som om sommaren är slut och hösten börjar göra entré.
Kalla, fuktiga morgnar. Träd som börjar bli gula. Gräset övergår till en mer gulaktig ton.
Jag både hatar och älskar hösten.

Det bästa är att man får skörda alla härliga frukter och bär som trädgården – och skogen – bjuder på.
Sköna kvällspromenader där luften är frisk och klar och ger en extra energiboost till kroppen.
Och det blir genast mysigt att tända ljus lite varstans.

Det jag hatar är att sommaren nu är slut, finito, över, färdig för detta år... Två veckors riktigt finväder, mer var det inte. Jag som är en värmeälskare av rang sörjer nu när jag inser att många, många månader återstår innan man kan gå halvnaken i trädgården igen. Drömmer om varmare breddgrader...
Mörkret börjar kännas alltmer påtagligt och man hinner inte lika mycket utomhus nu på kvällarna innan det är becksvart och man får plocka fram ficklampan.
De underbara frukostarna på altanen är också över för i år. Ingen vill väl äta frukost i femgradig värme och snålblåst.

Nej, nu tar jag barnen och går ut och fortsätter plocka svartvinbär. Vitaminbomber!

Nytt försök

Har nu varit borta från bloggen så länge att det känns roligt att börja skriva lite igen.
I kväll blir det dock inget längre inlägg, lite trötter är jag allt.
Har varit hos mammsen och firat hennes födelsedag. God mat och tårta blev vi bjudna på. Tack mamma!
Var även ut på sjön en sväng och metade med sonen och min fabror. Fick 17 små mörtar som ska användas när vi ska provfiska kräftor framöver. Riktigt roligt hade vi i båten när fiskarna så gott som hoppade i båten självmant...vattnet "kokade" av dessa småfiskar.
Nu är vi hemma igen och jag har precis gjort rent i stallet och nu ska hästarna få gå in för natten.
I morgon stan för att inhandla kläder till barnen. Snart dags för dagisstart!

Godnatt på er alla där ute i rymden!

RSS 2.0