What a monday...

Varför börjar måndagar ofta med strul?
I morse när hästarna skulle ut i hagen så blev det så klart trassel med hingstfölet. Snälle sonen stod och tittade i fönstret när mamma skulle släppa ut hästarna - det skulle ju gå snabbt för att sedan bli grötfrukost.
SNABBT...gick det INTE. Fölet trasslade till det och skulle inte gå in i hagen till de stora hästarna, det är ju så mycket roligare utanför...åtminstone en liten stund. När det sedan blir panik för att komma in till "mamma-häst" är det inte lika skoj.
Han sprang fram och tillbaka så många gånger att jag var nära att lämna honom för att gå in och äta. Hästar kan verkligen bli idioter när det blir stressade. Till slut fick han för sig att springa runt hagen för att försöka komma in på andra sidan och lyckades trassla in sig i stängselrepet så stolp och rep flög åt alla håll. Trodde han skulle strypa sig ett tag, men det gick bra. Efter sisådär 20 minuter hade jag lyckats locka in honom till "dårarna" som sprang inne i hagen.
Nu blir d till att träna grimskaftsgång med fölet...om en månad SKA han kunna gå i grimskaft. Så det så!

Resten av dagen blev dock bra. Hälsade på mamma, eller nojnoj som V kallar mormor.
Sedan blev det barngympa i en timme - premiär för oss, och det var skoj. V härjade glatt i en timme och sedan var han så uppe i varv att han inte kunde somna förrän vid niotiden.

Natti, natti!

Groda under foten

Häromkvällen när jag skulle släcka i stallet hände nått äckelpäckelvidrigt.
Jag avskyr verkligen slemmia läskiga grodor, så om någon vill få mig att börja gråta så kasta en groda mot mig och ni får se en förskräcklig syn.
I vilket fall så har vi varje höst en hel del grodor och paddor på vår gård. Så gott som varje dag kommer grodor in i stallet...why????
Så härom kvällen när jag hoppade i träskorna och sprang ut till stallet för att släcka halkade jag till på vägen in, eller rättare sagt, jag klev snett på något. Förbannade hästskit tänkte jag...men det lät ju konstigt, det liksom kraschade lite, så jag vände mig om för att titta och vad ser jag...jo en padda som jag precis klivit på och som blivit aningen PLATT. Aaaiiiiiiii, fy f-n, jag blev alldeles stel i kroppen och när jag står där helt förstenad och tittar så drar den ihop benen och magen liskom blåses upp igen...nu blev jag ännu mer äcklad ska ni veta. På några sekunder så har den blivit "hel" igen.
Gissa om jag varje kväll går med blicken ner i backen när jag ska ut till stallet...
Yeeeeiiiikkk!!!

Lockarna har fallit...

Så fick min sambo för sig att håret skulle bort...han tog helt sonika rakapparaten och rakade bort det halvmeter långa håret. Nu finns 1 centimeter kvar på hjässan. Snyggt? Nja, jag älskade ju hans långa självlockiga hår så jag kan inte påstå att det är fint. Men jag älskar ju honom ändå, han är ju samma person trots allt.

Paj

Mmmmmmm, nu ska här bakas äppelpaj. Är grymt sugen på paj med vaniljsås...lägger sig som bomull runt midjan...som man ändå inte fått tillbaka efter barnafödandet. Men vad gör det, man har hälsan och är lycklig!

Har varit på kyrkis med barnen i dag och V fick för sig att man kan slå på barn som är mindre, hmmmm, INTE bra, tur han ska börja på dagis snart så han får mer barn omkring sig! Han var på ett sjujäkla vrånghumör i morse och det var väl d som satt i resten av dagen. Förutom när han vaknade efter lunchsovandet då han grät och bara ville kramas. Men så efter en kvart så var det lilla livet igång igen...vem brås han på? Inte är det mig i alla fall =)

Lingon och blåbär

I dag tog jag med mig Vincent till skogen för första gången för att plocka lingon. Vi har en sååå duktig son (måste ju skryta) som gick över stock och sten, busk och ris, ramlade och klev upp, utan att gnälla det minsta. Han plockade bär och stoppade i munnen – mycket bättre än att lägga i en hink ;) – och lekte med pinnar och stubbar. Själv plockade jag 8 liter lingon och det ska bli så härligt att få göra egen sylt igen. Men för att det ska räcka i ett år i vårt hushåll behövs lika mycket till, så det blir nog en sväng till med sonen, lillasyster får vara hos mormor under tiden.

Det här är livskvalitet om något och visst är det fantastiskt att vi kan gå ut i naturen och plocka det vi vill äta – i hur många andra länder fungerar det så...

Nästa gång blir det en korg med fika så vi kan vara kvar längre i skogen. Vem vet, vi kanske får se några vackra vilda djur. I dag var det ju bara korpar som flög omkring oss eftersom en nyskjuten älg låg några hundra meter bort.

Gröna fingrarTänkte bara visa er vilka gröna fingrar jag har :)
En del av årets skörd är detta...och då är inte plommon, övriga äppelsorter, sockerärtor, vinbär...mm.mm med. Finns inget bättre än att äta det man själv drivit fram.
Nu ska jag packetera äppelmoset jag just blivit färdig med.
MUMS!

RSS 2.0